Workshop Dilemma Management in Organisaties

september 22, 2015

Workshop 8 september 2015

Workshop   Dilemma management in organisaties – 1 dag

Wanneer     8 september

Door wie    Roemer Visser

Waarom
Het bereiken van belangrijke doelen hangt altijd deels af van hoe we omgaan met conflicterende belangen of tegenovergestelde krachten – ook wel dilemma’s of paradoxen genoemd. Dit geldt ook voor leiders, teams en organisaties. Deze dilemma’s zijn inherent aan het spel en zijn onoplosbaar.

Als medewerkers moeten we voor onze eigen belangen opkomen maar ook voor die van anderen. Managers hebben verplichtingen aan aandeelhouders, maar ook aan medewerkers en klanten. De kwaliteit moet omhoog maar de kosten moeten omlaag. Leiders moeten zelfvertrouwen hebben en visionair zijn, maar ze moeten ook toegankelijk en geaard zijn. We moeten nu winstgevend zijn maar ook in de toekomst.

Als je goed met dit fenomeen omgaat kun je het spanningsveld vóór je laten werken. Centrale stelling is dat uitzonderlijke leiders en excellente organisaties hebben geleerd hoe ze dit kunnen doen. Zij die met de spanningen blijven worstelen zullen nooit maximaal presteren.     

Wat
In deze workshop leer je wat voor dilemma’s over het algemeen voorkomen, en vooral hoe je die kunt managen. Je zult het verschil tussen het oplossen van een probleem en het managen van een dilemma helder krijgen. Je zult ook het proces in kaart brengen van hoe je een dilemma kunt managen, en dat zal je toepassen op een dilemma uit jouw eigen werk of privé-leven. Aan het einde van de dag heb je diepe, direct toepasbare kennis over hoe je de spanning van die dilemma’s naar een concurrentievoordeel kunt omzetten.

Hoe
Deze workshop is interactief, met een optimale mix tussen kennisoverdracht, groepsdiscussie, individueel werk en groepswerk. Er is één à twee uur nodig aan voorbereiding.

Voor Wie
Deze workshop kan voor iedereen van waarde zijn, maar in het bijzonder zij die voor de volgende uitdagingen staan zullen het nuttig vinden:

  • Het versterken van persoonlijke leiderschap
  • Het verbeteren van teamprestaties / relaties
  • Teams of organisaties in transitie

De waarde van de workshop ligt nog hoger voor bestaande teams, of een afvaardiging daarvan.

Investering
De workshop bedraagt € 575,00: inclusief BTW, lunch en netwerkborrel na afloop.

Facilitator
Roemer Visser is mede-oprichter van de Transitie en is ook Executive Professor aan de Mays Business School van Texas A&M University. Daar is hij verbonden aan het Executive MBA programma en doet hij aan leiderschapsontwikkelingen. Dilemma management is een centraal onderdeel van zijn leiderschapsvak. Hij heeft Arbeids- en Organisatiepsychologie gestudeerd aan de VU en is in de VS gepromoveerd in de Human Resource Development.

 

email

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *