5 juni EVENEMENT

maart 19, 2015

Waarom lopen veranderingen meestal spaak? En als ze al slagen, waarom vaak van zo korte duur? Zou het kunnen zijn dat we er anders naar moeten kijken?

Evenement: Anders kijken naar duurzaam veranderen
Datum / tijd: Vrijdag 5 juni 2015, 13:00 – 16:30

Nieuwe uitdagingen voor leiderschap
De Transitie, een nieuw, eigentijds samenwerkingsverband, speelt in op de hedendaagse uitdagingen waar leiders mee worstelen. Je moet innovatiever, sneller en daadkrachtiger kunnen zijn. Je moet kunnen functioneren in een wereld vol met ogenschijnlijke tegenstellingen. Je moet kunnen sturen op vertrouwen terwijl de interacties steeds virtueler worden. Velen van ons zien nog steeds niet goed hoe de sociale technologie ons houvast kan bieden. Je moet constant een hoog energieniveau handhaven om het allemaal te kunnen bevatten. En tussen al die nieuwe ontwikkelingen blijven de oude fenomenen van zingeving en verbinding nog altijd centraal staan.

Het programma:

13.00 Inloop en ontvangst
13.30 Welkom
13.45 4 korte prikkelende presentaties
15.00 Een bijzondere dialoog, breng en deel je eigen wijsheid. Neem mee inzichten en nieuwe gezichtspunten!
16.30 Afsluiting en borrel

Roemer Visser, Executive Professor aan de Texas A&M University, is over uit de Verenigde Staten en komt ons bijpraten over duurzaam veranderen vanuit dilemma’s. Hij zal laten zien hoe tegenstellingen niet alleen elkaar niet goed verdragen, maar ook aan elkaar verbonden zijn.

Pieter Diehl tilt een deel van de sluier op van vertrouwen. Hoe bouw je vertrouwen, en hoe stuur je er dan op? Hoe doe je dat in een wereld die steeds virtueler wordt? Pieter verbindt oude wijsheden met nieuwe inzichten die relevant zijn voor de wereld van deze tijd.

Mariëlle van Rijn deelt haar expertise op het gebied van de social technologie. ‘Social’ is niet een nieuw mediakanaal, maar een nieuwe manier van ondernemen: samen denken, maken en beleven. Mariëlle zal op een toegankelijke manier laten zien hoe deze technologie ons kan verbinden.

Wim Luteijn deelt zijn inzichten op het gebied van inspiratie, samenwerking, betrokkenheid en zingeving. Hoe kunnen we ons laten inspireren door veranderingen? Hoe kunnen wij elkaar blijven inspireren in een omgeving waarin de veranderingen steeds toenemen en versnellen?

Elke bijdrage vertegenwoordigt een unieke bril die kan leiden tot een frisse kijk op oude uitdagingen; een blik op het bestaande landschap vanuit andere perspectieven, waardoor nieuwe mogelijkheden zichtbaar worden.

De magie voor deze middag zit hem niet in deze korte presentaties. De magie zit hem in de interactie, in het verbinden.

Dit evenement is op uitnodiging, wanneer u interesse heeft om deel te nemen, neem dan contact op ons.

oculus-myo-640x0

email

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *